Balatonboglári Tenisz Club (BBTC)

H 8630 Balatonboglár, Tinódi u. 2.
Telefon/Fax: 00 36 /85/ 351 241
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Életképek a Balatonboglári Tenisz Klubból

  

A BALATONBOGLÁRI TENISZ KLUB TÖRTÉNETE - BALATONI IGAZ MESE -

A BALATONBOGLÁRI TENISZ KLUB TÖRTÉNETE - BALATONI IGAZ MESE -

Egyszer volt, hol nem volt...
a balatonboglári platánfák árnyékában, valamikor a XX. század elso éveiben, néhány helybeli és nyaraló fiatal megpróbálkozott a világhódító útjára induló teniszjátékkal.

Az első teniszpálya 1903-ben épült, melyet hamarosan még további négy követett, így az 1920-as években - a centrum mai helyén - komoly teniszélet vehette kezdetét. Teniszklubot hoztak létre, ahol az amatőr játékosok névsora mellett megjelent az első igazolt versenyző is, Harmath Lajos, aki győzelmeivel és kitartó munkájával - megírta ezt a mesét. A fehér sport szerelmeseiből a sportág elkötelezettjei, a kis labdaszedőkből jó nevű teniszjátékosok lettek.
az óperenciás tengeren innen,
a háborús pusztítások után, az 50-es évek elején az épségben maradt két pályán elindult az utánpótlás nevelés, megkezdődött a rendszeres teniszoktatás. A Balatonboglári Állami Gazdaság támogatásával újjászerveződött a teniszklub, amelyhez napról-napra egyre többen csatlakoztak. A tehetséges tanítványok (köztük a három Harmath gyermek) hamarosan részt vettek az országos és nemzetközi versenyeken is. 1958-ban a Magyar Tenisz szövetség mesteredzői címmel jutalmazta a vörös salak nagy mesterét, Harmath urat.
hetedhét határon túl...
híre ment a nyüzsgő és sokak számára irigylésre méltó boglári tenisz életnek. A hobbi játékosok és az igazolt versenyzők már igen nagy létszámban ütötték a labdát. Míg ma a Road Show számít a vízpart mellett vendégcsalogatónak, addig a 70-es években a hazai tenisz csillagok tartottak bemutató mérkozéseket a helyiek és a nyaralók nagy örömére. (Gulyás István, Körmöczy Zsuzsa, Asbóth József, Ádám András). Emellett továbbra is zajlott a komoly felkészülés. A férfi csapat 1974-ben feljutott az OB II.-be, és viszonylag hosszabb ideig szerepeltek ebben az osztályban.
1978-ban a mese még nem ért véget, de a hősökből egyszer legenda lesz; elhunyt Harmath Lajos.
Még az üveghegyen is túl?
lehetett érezni, hogy a kitartó munka valamikor meghozza gyümölcsét.
A 80-as és 90-es évek minden tekintetben sikeres két évtizednek mondható. Pontverseny alapján - akkor még BLSE néven - bekerültek a legjobb húsz egyesület közé. A BB. Rt. és a Boglárlellei Önkormányzat segítségével tovább szépült, pontosabban bovült a telep: pályák, öltözők, fedett csarnok létesültek. Mecénásként nyújtotta kezét a korán elhunyt Mészáros Győző, aki nagyon sokat tett azért, hogy e mesekönyvnek a legszebb borítója legyen. Így alakult ki 1983/84-ben az ország egyik legnagyobb teniszcentruma 14 szabadtéri és egy fedett pályával, még mindig a platán fák árnyékában!
Történt egyszer, hogy varázslatos szél fújt Boglár városkában. A szél belekapott a hajóvitorlába, és fedélzetén a tehetségekkel csak úgy röpült a hajó. Ez volt az új generáció! A kitűnő szakmai munka beérett, sok szép egyéni és csapat siker született:
Egyéniben
Lányok: Paszér Éva, Molnár Gabriella, Molnár Ildikó, Hankó Tilda, Regős Hedvig, Regős Éva, Iványi Dóra, Tóth Antónia, Molnár Amarilla, Varga Edina, Fiúk: Samu Mihály, Mészáros András, Pór Péter, Iványi Bálint 

KIEMELKEDŐ VERSENYZŐK               

 

KIEMELKEDŐ VERSENYZŐK               

ifj. Fekete Rudolf
szül: 1970.
Három éven keresztül 2. volt a magyar férfi ranglistán
Davis Kupa válogatott volt Szovjetunió ellen
Sokáig külföldön dolgozott, mint játékos-edző
Most pedig itthon számítanak szakmai tudására.

Szalai Ilona
Szül: 1981.
A 90-es években rendezett korosztályos bajnokságok
első három helyezése közül egyet mindig megnyert.
1995-ben átigazolt Zalaegerszegre, jelenleg az USA-ban tanul tenisz-ösztöndíjjal.

Kovács Krisztina
Szül: 1979.
1994-97 között az országos korosztályos bajnokságok
legnagyobb favoritjának számított.
Ezt követően a Budapesti Spartacus-hoz igazolt (OB I.)"Mindig a tenisznek fogok élni" - Rádics Attila video-riportja

Kuti Kis Rita
Szül: 1978.
A Balatonbogláron nevelkedett versenyzők közül
Ő jutott a legmesszebbre.
Legjobb magyar ranglistahelyezés: 1.
Legjobb világranglista helyezés: 47.
Csapatban:
1985-ben a fiúk a korosztályos országos ifjúsági csapatbajnokságon 3. helyezést értek el, de ez volt az az időszak, amikor a gyengébb nemre, azaz a hölgyekre jobban felfigyelt a teniszvilág. Megalakult egy igen erős női csapat, amely egy sikersorozatot indított útjának. 1987-ben - szinte az első próbálkozásokra - az OB I. alsó ágába jutottak fel. Legjobb eredményük: 1996. OB I. felső ág 3. hely

XX. század, és a szél még mindig fúj.
A BBTC (Balatonboglári Tenisz Club) 1998. óta, mint önfenntartó klub működik, Varga Kálmán elnökletével. Jelenleg 80 felnőtt tagot és 40 fos versenyzői gárdát számlál a A tenisz iskolát (10 évesnél fiatalabb gyermekek) szerződésben működteti Szabó Zoltánné Paszér Éva. Innen kerülnek feljebb a kiválasztott tehetséges gyermekek a klubba. Őket edzi: Fekete Rudolf, Berkes Pál, Fekete Tamás ifj. Fekete Rudolf
A 14 salakpályán, - melyből kettő kivilágított - áprilistól októberig megállás nélkül száll a sárga labda. Elő- és utószezonban külföldi csapatok is edzőtáboroznak itt. A szép centrum pedig 2001-ben tovább szépült egy új, modern klubházzal.

Vitorlákat fel! De hol van a kapitány?
Hát igen. Ekkora hajónak egy nem is elég!
Fekete Rudolf (vezetőedző) és Berkes Pál (edző, gazdasági vezető) már hosszú évek óta a tenisz "tengerén" szolgálnak. Berkes Pál már gyermekként is ezeken a pályákon ütötte a labdát, Rudi 'bá pedig (ahogy a gyerekek hívják) 1984-tól főfoglalkozású edzője a klubnak. Mindketten nagyon sokat tettek és tesznek azért, hogy a versenyekről a jó eredmény, a pályákról pedig a jó hangulat ne hiányozzon. őket megtalálni a tenisztelepen, bármikor látogat oda az ember. Még hosszú-hosszú mesét írhatnék róluk, de talán elég, ha annyit mondok: kapitány nélkül el sem indul egy hajó!!!

Aki nem hiszi, járjon utána..

KapcsolatLépj velük kapcsolatba elérhetőségeink bármelyikén

 

Üzenj nekünk!

Információk

Teniszpálya 06 / 30 / 1033 133

Büfé 06 / 70 / 622 20 06

Pór Krisztina 06 / 20 / 593 42 47

Címünk

Balatonboglári Tenisz Club
8630 Balatonboglár, Tinódi u. 2

Nézd meg a térképen